Президентът на САЩ Джо Байдън реагира гневно на разследване за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън реагира гневно на разследване за
Коментари Харесай

Паметта на Джо Байдън си е наред. Поне според него

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън реагира яростно на следствие за метода, по който е съхранявал и пазил класифицирани документи.

Въпреки това той получи успокояващо за него решение на комисията, че не би трябвало да му бъдат повдигани обвинявания за съхраняването на класифицирани документи, като акцентира цялостното си съдействие.

Специалният прокурор Робърт Хър уточни компликацията за реализиране на неоправдателна присъда на Байдън, като се има поради напредналата му възраст.

В допълнение към това Хър загатна и хипотетичните му проблеми с паметта, като аргументи да не се повдигат наказателни обвинявания, оповестява The Guardian.

В отчета се акцентират документираните пропуски в паметта на Байдън, като да вземем за пример неспособността му да си спомни някои значими събития, в това число времето, когато е бил вицепрезидент, и гибелта на сина му Бо.

По-късно обаче президентът яростно разкритикува специфичния консултант за това, че се е впуснал в персонални въпроси като гибелта на сина му, описвайки това като несвоевременно.

" Паметта ми е наред ", съобщи той на неочакван брифинг в четвъртък вечерта.

Той зачерта изказванието, че не може да си спомни по кое време е умрял синът му, като съобщи: " Как, по дяволите, се осмелява да повдигне този въпрос? "

" Нямам потребност някой да ми припомня по кое време е умрял ", добави Байдън.

В пламенното си изявление той акцентира качествата си, споменавайки че е взел участие в петчасово изявление в дните след нападението против Израел на 7 октомври, до момента в който е бил ангажиран с неотложни грижи.

" Бях по средата на оправянето с интернационална рецесия ", сподели той.

Въпреки това президентът позволи неточност в изявлението си, като обърка Мексико с Египет в отговор на въпрос за спора сред Израел и Газа.

За разлика от случая с някогашния президент Доналд Тръмп, комисията акцентира желанието на Байдън да окаже цялостно подпомагане, като навреме даде желаните документи при откриването им.

От друга страна, Тръмп е попречил следствията с разнообразни спънки по време на своето президентство, отбелязва The Guardian.

Предстои на някогашния президент да бъде изправен пред съда по обвинявания точно за това, че е съхранявал класифицирани документи в имението си и е попречил опитите на държавното управление да ги получи.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР