Президентът на САЩ Джо Байдън разкри в понеделник поредния крайъгълен

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разкри в понеделник поредния крайъгълен
Коментари Харесай

90% от възрастните в САЩ ще бъдат ваксинирани срещу COVID-19 до три седмици

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разкри в понеделник следващия крайъгълен камък във имунизационната акция против COVID-19 в Съединени американски щати. Президентът сподели, че 90% от възрастните жители на територията на страната ще имат опция да получат доза от имунизацията в границите на идващите три седмици, определяйки 19 април за нова целева дата. За да доближи тази цел, администрацията на Байдън ще усили броя на аптеките във федералната стратегия за имунизиране и ще сътвори повече места за всеобщо имунизиране.

„ Насочвам екипа си за битка с COVID-19 да подсигурява, че 90% от всички американци ще бъдат имунизирани с най-малко една доза от имунизацията до 19 април, три седмици считано от през днешния ден “, сподели Байдън по време на брифинг в Белия дом.

По-рано президентът прикани всички страни да дават имунизациите против COVID-19 на всички възрастни, които дават отговор на изискванията, до 1 май. Общо над 145 милиона души са били имунизирани в Съединени американски щати, съгласно данни от университета Джон Хопкинс, като над 49 милиона от тях са изцяло имунизирани.

През идващите три седмици администрацията на Байдън ще усили броя на аптеките във федералната стратегия за имунизиране от 17 000 до 40 000 обекта, съгласно Белия дом. Правителството ще отвори още десетина обекта за всеобщо имунизиране, ръководени от федерацията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР