Президентът на САЩ Джо Байдън произнесе обръщение към нацията в

...
Президентът на САЩ Джо Байдън произнесе обръщение към нацията в
Коментари Харесай

Байдън: Няма да позволим на Путин и „Хамас“ да победят

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън произнесе послание към нацията в праймтайма от Белия дом.

В четвъртък президентът Джо Байдън разгласи незабавна задача за привличане на американците към отпущането на милиарди долари нови разноски за Израел и Украйна, произнасяйки послание към нацията от Овалния кабинет. В нея той акцентира, че поддръжката на Съединени американски щати е от решаващо значение за двамата съществени съдружници, потопени във войни.

" Американското водачество е това, което държи света дружно. Американските съюзи са това, което държи нас, Америка, в сигурност ", сподели Байдън.

Байдън направи паралел сред бойците на „ Хамас “ в линията Газа, които нападнаха Израел с съветския президент Владимир Путин, чиито сили нахлуха в Украйна през февруари 2022 година

" Хамас и Путин съставляват разнообразни закани, само че имат едно общо нещо: и двамата желаят да унищожат прилежаща народна власт ", сподели той.

Байдън приказва към 20 часа откакто се завърна от пътуването си до Израел, с което сподели солидарността на Съединени американски щати след нападението на 7 октомври от бойци на „ Хамас “, които направиха офанзиви от Газа и убиха 1400 души в южната част на Израел.

Посланието на Байдън беше много упорито. Израел е подготвен да стартира сухопътна атака за премахване на палестинските бойци на " Хамас " от Газа, а напрежението е в разгара си след гибелен гърмеж в болница в Газа.

Байдън съобщи, че Израел не е виновен за гърмежа, както твърдяха представители на " Хамас ", само че сподели: " Не можем да подценяваме хуманността към почтените палестинци, които желаят единствено да живеят в мир и да имат равни благоприятни условия ".

Байдън изрази угриженост, че някои американци се питат: " Защо за Америка е значимо ", че Съединените щати поддържат войните?

" Знам, че тези спорове могат да наподобяват далечни ", сподели той.

Но Байдън акцентира, че съперниците на Америка следят по какъв начин се развиват двата спора и според от изхода им могат да провокират проблеми в други елементи на света.

Президентът на Съединени американски щати приказва на фона на политическия безпорядък във Вашингтон, откакто републиканците, които управляват Камарата на представителите, се затрудняват да се спогодят кой ще ги управлява като ръководител, откакто отстраниха Кевин Маккарти от този пост.

Насочвайки забележките си непосредствено към спорещите републиканци, Байдън сподели: " Не може да позволите на дребнавата, партизанска, гневна политика да попречи на отговорностите ни като велика нация ".

Байдън изиска изключителни разноски, които съгласно публични представители на Съединени американски щати ще възлязат на към 100 милиарда $ през идната година за Израел, Украйна и Тайван, както и за сигурността по продължение на граница на Съединени американски щати с Мексико.

Възможно е те да включват 60 милиарда $ за Украйна и 10 милиарда $ за Израел, оповестиха авансово източниците, както и милиарди за Азия и за сигурността на американските граници.

Всяка мярка за финансиране би трябвало да премине както през ръководения от демократите Сенат на Съединени американски щати, където спомагателната помощ се употребява с двупартийна поддръжка, по този начин и през ръководената от републиканците Камара на представителите, която от 17 дни няма ръководител.

" Колкото и да е мъчно, ние не можем да се откажем от мира. Не можем да се откажем от решението за две страни ", сподели Байдън. " Израел и палестинците еднообразно заслужават да живеят в сигурност, достолепие и мир ".

В речта си Байдън възобнови обещанието си да върне американските заложници в Америка.

" Както споделих на фамилиите на американците, държани в плен от „ Хамас “, ние използваме всички благоприятни условия, с цел да върнем техните близки вкъщи ", сподели той. " Като президент за мен няма по-голям приоритет от сигурността на американците, държани като заложници ", добави Байдън./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР