Президентът на САЩ Джо Байдън призова за пауза“ в конфликта

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова за пауза“ в конфликта
Коментари Харесай

Президентът на САЩ Джо Байдън призова за „пауза“ в конфликта Израел-Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани за „ пауза “ в спора Израел-Хамас.

Президентът изнасяше предизборна тирада в Минеаполис, когато див звяр го прикани да призове за преустановяване на огъня.

" Мисля, че имаме потребност от пауза ", отговори той, като сподели, че това ще разреши на заложниците да излязат.

Непотвърден брой американски жители напусна Газа в сряда като част от първата група, напуснала след експлоадирането на войната. Други 400 са в листата за овакантяване в четвъртък.

Okals, семейство от предградията на Масачузетс, бяха на посетители при родственици в Газа, когато стартира спорът. Те са измежду тези в листата, възложен от граничните управляващи на Газа.

Семеен другар Сами Набулси сподели пред BBC, че Абуд Окал, Вафаа Абуйзада и тяхното едногодишно дете наследник, Юсеф, са живели при „ тежки и рискови “ условия.

Няма канадци в листата в сряда или в листата за четвъртък. Канадският външен министър Мелани Джоли сподели, че има 400 канадски жители, множеството с двойно поданство, хванати в капан в Газа.

Израел бомбардира Газа след офанзивите на Хамас на 7 октомври, при които починаха 1400 души и 239 души бяха взети за заложници.

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа споделя, че повече от 9000 души са били убити от началото на ответните бомбардировки на Израел.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР