Президентът на САЩ Джо Байдън призова израелския премиер Бенямин Нетаняху

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова израелския премиер Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Байдън и Нетаняху разговаряха по телефона, какво си казаха

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани израелския министър председател Бенямин Нетаняху да пази цивилните в линията Газа, само че не и за преустановяване на огъня, съобщи Франс прес.

Байдън организира телефонен диалог с Нетаняху. Президентът на Съединени американски щати е изискал от израелския министър председател да пази цивилните, заяви Белият дом. В официалното съобщение се отбелязва, че американският " президентът е подчертал сериозната нужда да бъде предпазено цивилното население, в това число тези, които способстват за интервенциите за доставки на филантропична помощ, и значимото значение на това да бъде разрешено на цивилните да изоставен безвредно регионите, където не престават да се водят сражения ".

По-рано обаче самият Байдън съобщи, че не е изискал от израелския министър председател преустановяване на огъня в Газа.

" Днес имах дълъг диалог с Нетаняху и той беше частен ", сподели през вчерашния ден американският президент пред кореспонденти. В отговор на въпрос той посочи, че не е призовавал за преустановяване на огъня.

Нетаняху е изразил признателност пред Байдън за позицията на Съединените щати в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, сподели от своя страна в изказване на канцеларията на израелския министър председател. Тя, както наподобява, има предвид приетата завчера от Съвета за сигурност резолюция за войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", чийто текст беше омекотен, с цел да не наложат Съединени американски щати несъгласие.

Нетаняху " е декларирал ясно, че Израел ще продължи войната до цялостното реализиране на всичките си цели ", написа още в изказването.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР