Президентът на САЩ Джо Байдън призова Израел да защити главната

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова Израел да защити главната
Коментари Харесай

Байдън призова ЦАХАЛ да защитят главната болница в Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Израел да отбрани основната болница в Газа, до момента в който към комплекса се водеха тежки боеве сред израелските сили за защита (ЦАХАЛ) и " Хамас ", съобщи Агенция Франс Прес.

" Надявам се и чакам, че ще има по-малко натрапчиви дейности във връзка с болничното заведение " , сподели Байдън пред кореспонденти в Овалния кабинет, когато бе запитан дали е изразил угриженост пред Израел по този въпрос.

Байдън, който приказва, до момента в който подписваше самодейност за проучване на женското здраве дружно с първата дама Джил Байдън, добави, че е " в контакт с израелците " по въпроса.

US President Joe Biden said Monday that the Al Shifa hospital in Gaza City must be protected, even as the US defends Israel’s right to attack Hamas installations there.
— The Jerusalem Post (@Jerusalem_Post)
Той съобщи, че към момента се договаря за съглашение за " освобождение на пандизчиите " благодарение на страната от Персийския залив Катар.

Хирург от благотворителната здравна организация " Лекари без граници " съобщи, че стотици хора са блокирани в болничния комплекс " Ал-Шифа " и са подложени на " безчовечен " условия.

Израел твърди, че враговете му от " Хамас " са построили военния си щаб под болничното заведение " Ал-Шифа " - обвиняване, което терористичната организация отхвърля - до момента в който организациите на Организация на обединените нации и лекарите в лечебното заведение предизвестяват, че неналичието на гориво за генераторите лишава живота на хора, в това число на бебета.

СЗО в палестинските територии заяви по-рано, че минимум 2300 души - пациенти, здравни служащи и хора, бягащи от боевете - се намират в осакатеното заведение " Ал-Шифа ".

Израелската войска продължава военната си акция, решена да унищожи придвижването, чиито въоръжени бойци съгласно нея са умъртвили минимум 1200 души, най-вече цивилни, и са взели към 240 заложници при най-ужасяващото нахлуване в историята на страната, когато на 7 октомври нахлуха през милитаризираната граница от Газа.

В същото време Израел е изправен пред мощен интернационален напън да сведе до най-малко страданията на цивилното население на фона на огромните си въздушни и наземни интервенции, при които съгласно управляващите на " Хамас " са починали 11 180 души, в това число 4609 деца.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР