Президентът на САЩ Джо Байдън предложи, че Владимир Путин е

...
Президентът на САЩ Джо Байдън предложи, че Владимир Путин е
Коментари Харесай

Байдън: Путин се опитва да си спечели глътка въздух с предложението за примирие

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предложи, че Владимир Путин е в много измъчена позиция в Украйна, откакто 10 месеца война и хиляди изгубени животи са предиздвикали съветския президент да предложи 36-часово помирение, като сподели: " Мисля, че той се пробва да си завоюва глътка въздух ", написа " Ройтерс ".

Кремъл сподели, че Путин е наредил преустановяване на огъня от обяд в петък след апел за коледно помирение от московския патриарх Кирил, глава на Руската православна черква.

Украйна отхвърли предлагането за преустановяване на огъня по време на православната Коледа по Юлианския календар заявявайки, че няма да има помирение, до момента в който Русия не изтегли своите нахлуващи сили от окупираната земя.

Запитан за препоръчаното помирение, Байдън сподели пред кореспонденти в Белия дом: " Не съм податлив да давам отговор на каквото и да било, което Путин споделя. Намерих за забавно, че той е подготвен да бомбардира лечебни заведения, детски ясли и църкви... на 25 декември и на Нова Година. Искам да кажа, мисля, че се пробва да си завоюва малко глъдка въздух ".

Примирието на Путин ще стартира в 0 часа на 6 януари, когато доста православни християни, в това число живеещите в Русия и Украйна, честват Коледа. Това ще бъде първото огромно помирение от продължаващата повече от 10 месеца война, която лиши живота на десетки хиляди и опустоши огромни елементи от Украйна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР