Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди, че Русия обмисля използването

...
Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди, че Русия обмисля използването
Коментари Харесай

“Путин е притиснат до стената“: Кремъл може да прибегне и до химическо оръжие

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън удостовери, че Русия обмисля потреблението на химически оръжия в Украйна. Кремъл държи на измисления предлог, че Украйна разполагала с биологическо и химическо оръжие. Освен това Москва твърди, че Съединени американски щати щели да разположат такива оръжия в Европа, което не дава отговор на истината. Според Байдън това е явен знак за това, че самият Путин се кани да употребява такива оръжия.

" Путин е опрян до стената "

Путин е изправен до стената и хвърля измислени обвинявания към Украйна. Затрудненото състояние, в което той се намира, проличава и по това, че в Украйна Путин прибегна до потреблението на хиперзвуковата ракета „ Кинжал ". Според специалисти в сегашната обстановка това не му дава някакво преимущество пред стандартните ракети. „ Те прибегнаха до тази свръхбърза ракета, тъй като тя е единственото нещо, на което могат да разчитат с безспорна сигурност ", сподели Байдън във Вашингтон, допълвайки, че е съвсем невероятно тази ракета да бъде спряна. Според Байдън украинците нанасят огромни провали на съветските танкове, хеликоптери или самолети – също и с предоставените им от западните съдружници оръжия. „ Сега Путин е опрян с тил до стената ", увери американският президент.

Предупреждение за хакерски атаки

Същевременно Байдън предизвести за заплахата от съветски хакерски атаки против американски обекти. Има разследваща информация за това, че Москва приготвя набези против сериозна инфраструктура в Съединени американски щати. Правителството във Вашингтон е квалифицирано, също така Русия към този момент е употребила огромна част от потенциала си за водене на война с цифрови средства. Въпреки това Байдън прикани ръководителите на компании в Съединени американски щати да подобрят своята отбрана против хакерски атаки. Също и частни компании могат да бъдат цел на хакерски офанзиви, уточни той и дефинира отбраната против непознати кибернападения като „ родолюбив дълг ". Американското държавно управление ще подкрепи ограниченията за повишение на сигурността на компаниите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР