Президентът на САЩ Джо Байдън подписа заповед за предоставяне на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа заповед за предоставяне на
Коментари Харесай

Байдън отпуска $600 млн. извънредна помощ за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа заповед за даване на до 600 млн. $ (532 млн. евро) за незабавна военна помощ на Украйна, до момента в който Русия води война против страната, съобщи The Independent.

Той инструктира държавния секретар Антони Блинкен да отпусне до 350 млн. $ „ за отбранителни продукти и услуги на Министерството на защитата и военно обучение и образование “, според Закона за задгранична помощ от 1961 година Останалите 250 млн. ще бъдат за „ обща филантропична помощ “, оповестяват от Белия дом.

Заповедта идва след диалог сред Джо Байдън и украинския президент Владимир Зеленски, който прикани американския президент за усилване на глобите против Русия и даване на помощ за защита на Киев.

Това е третото изключително разпределяне на средства, предходните претенции са били за 60 млн. и 250 млн. $, което докара до общата сума за миналата година от над 1 милиарда $, съгласно чиновник на администрацията на Байдън, оповестява CNN.

По-рано през днешния ден Русия наложи несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, осъждаща нашествието в Украйна. След съветското несъгласие, генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани за дарения в размер на 1 милиарда $, с цел да се помогне на Украйна в идните три месеца.

Днес в столицата на Украйна Киев се водят тежки улични боеве против съветските войски, до момента в който управляващите приканиха локалните поданици да се приютят неотложно. Руските войски нападнаха военна база в Киев и направиха опит да завладяват електростанция. Украйна е под съветска инвазия за трети ден, без признаци за договаряния сред Москва и Киев за разрешаване на спора.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР