Президентът на САЩ Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, насочена към

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, насочена към
Коментари Харесай

Байдън подписа изпълнителна заповед за реформа в полицията

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, ориентирана към усилване на отчетността на полицията, заяви The Washington Times.

Той даде обещание да продължи напъните за възобновяване на полицейските ръководства в цялата страна, макар че демократите в Сената се отхвърлиха от договарянията за изцяло законодателство за промяна на полицията предходната есен.

Заповедта на президента, която приканва за акредитация на националната полиция и основаване на национална база данни за следене на главните дисциплинарни дейности против чиновници, означи втората годишнина от гибелта на чернокожия Джордж Флойд от ръцете на полицията в Минеаполис.

" Обещах на семейство Флойд, наред с други, че името на Джордж няма да бъде просто хаштаг ", сподели президентът. — Името на татко ти ще бъде известно дълго време.

Байдън съобщи, че извършва това заричане, като подписва заповедта, както и че с вицепрезидента Камала Харис " ще продължат дружно с нашите другари в Конгреса, с цел да получат свястно законодателство за промяна на полицията на бюрото ми допустимо най-бързо, оттатък това, което вършим тук. "

Новата изпълнителна заповед, въпреки и обвързваща единствено за федералните правоприлагащи органи , има за цел в допълнение да насърчи държавните и локалните полицейски ръководства да актуализират стандартите за образование и да слагат ограничавания върху избрани тактики посредством дотации на Министерството на правораздаването. Освен това ще ограничи продажбата на несъмнено военно съоръжение на локалните отдели.

Харис сподели, че изпълнителната заповед " не е сурогат на закон ", написа The Washington Times..

" Нито реализира всичко, което знаем, че би трябвало да бъде направено ", сподели тя. " Но това е нужна и от дълго време планувана, сериозна стъпка напред. Още един път аз и президентът призоваваме Сената на Съединените щати да одобри Закона за правораздаването и полицията на Джордж Флойд.

Флойд умря в болница вечерта на 25 май 2020 година след задържане от полицията, пипомня The Washington Times. По време на ареста служителят на реда Дерек Шовин над 9 минути е притискал коляно към шията на поваления на земята Флойд, който неведнъж е повтарял " Не мога да вдишвам ".

Гибелта Флойд докара до всеобщи митинги в стотици американски градове и породи придвижването " Животът на черните има значение ".

През април 2021 година съдът постанови, че Шовин е отговорен за непреднамерено ликвидиране по три разнообразни теста от наказателното законодателство.

Съдията Питър Кейхил обоснова произнесената присъда с документ от 22 страници. По думите му, той се е водил от закона, а не от страсти или от публичното мнение, което настояваше за сурово наказване. Той съобщи, че усеща болката на фамилията на Флойд.

Съдът в щата Минесота постанови 22 години и 6 месеца затвор за някогашния служител на реда, напомни The Washington Times..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР