Президентът на САЩ Джо Байдън подписа бюджета за отбрана на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа бюджета за отбрана на
Коментари Харесай

Джо Байдън подписа бюджета за отбрана на страната за 2022 г.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа бюджета за защита на страната за финансовата 2022 година в размер на към 770 милиарда $.

В изказване на Белия дом се споделя, че „ президентът е подписал закона ” за ориентиране на финансовите средства за 2022 година най-вече за стратегиите на Министерството на защитата и военното развиване, стратегиите за национална сигурност на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати и стратегиите в региона на разузнаването ”.

По-рано и двете камари на Конгреса на Съединени американски щати утвърдиха проектобюджета за защита на стойност от към 770 милиарда $. Освен всичко останало, той съдържа и наредба за отпущането на 4 милиарда $ за програмата на европейската самодейност за въздържане, ориентирана против Русия. За военна помощ на Украйна се оферираше да се провиснал 300 млн. $ за и още 150 млн. $ да бъдат изразходени за „ съдействие в региона на сигурността с балтийските страни “.

От съгласуваната версия на плана по-рано бяха изключени самодейностите за наказания против газопровода „ Северен поток-2 ”, суверенния дълг на Русия и опцията за въвеждане на рестрикции против 35 съветски жители, в това число министри, предприемачи, публични дейци и публицисти. Заради различията сред републиканци и демократи планът не беше признат и се наложи да се създаде нов, компромисен вид на проектобюджета.

Съгласуваният документ планува удължение на настоящото от няколко години ограничаване за съдействие сред Пентагона и съветското министерство на защитата и възбрана за потреблението на бюджетни средства за „ осъществяване на каквито и да било дейности, които биха признали суверенитета на Русия над Крим “.

Освен това бюджетът планува даване на повече от 7 милиарда $ за стратегии, свързани с районите на Индийския и Тихия океан. Проектът включваше и наредба за основаване на комисия за изследване на американската военна акция в Афганистан и възбрана за прекачване на средства и запаси на Пентагона към радикалното придвижване Талибан.

През пролетта администрацията на президента Джо Байдън изиска 753 милиарда $ от следения от демократите Конгрес за потребностите на защитата, като в хода на консултациите тази сума беше увеличена. Бюджетът за защита за финансовата 2021 година е почти 740 милиарда $.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР