Президентът на САЩ Джо Байдън отправи предупреждение към американците, че

...
Президентът на САЩ Джо Байдън отправи предупреждение към американците, че
Коментари Харесай

Не е нормално. Байдън обвини Тръмп и привържениците му, че са заплаха за демокрацията

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън насочи предизвестие към американците, че неговият предходник Доналд Тръмп и последователите му съставляват екстремистка опасност за нацията и нейното бъдеще, съобщи Асошиейтед прес в петък.

Думите му идват единствено няколко месеца преди провеждането на междинните избори в Съединени американски щати. Това са общите избори, на които американските жители гласоподават за членове на Конгреса и Сената на Съединени американски щати.

" Твърде доста от това, което се случва през днешния ден в страната ни, не е обикновено ", сподели Байдън.

" Доналд Тръмп и MAGA (от " Да създадем Америка още веднъж велика " /Make America Great Again) републиканците, които го поддържат, съставляват екстремизъм, който заплашва самите основи на нашата република ", сподели още той.

Той добави, че те " са решени да върнат тази страна обратно ", " предизвикват тоталитарни водачи и разпалват пламъците на политическо принуждение ".

Обвиненията му към Тръмп пристигнаха по време на тирада, произнесена в Залата на независимостта във Филаделфия и предавана в най-гледаното телевизионно време.

В словото си Байдън сподели още, че Тръмп и съдружниците му са предизвикателство за системата на държавно ръководство на Съединени американски щати, за репутацията на страната в чужбина и метода на живот на нейните жители.

Явното изпитание на Байдън да маргинализира Тръмп и неговите последователи съставлява внезапен поврат за президента, отбелязва Асошиейтед прес. В речта си при встъпването си в служба Байдън беше по-сдържан в рецензията си към последователите на Тръмп и проповядваше желанието си за национално единение.

Служители от Белия дом, представени от организацията, разясниха, че новата изразителност на Байдън е отражение на възходящото му терзание от идеологическите оферти на съдружниците на Тръмп и непреклонното отказване на изборните резултати от 2020 година

През януари 2021 година, счупиха мебели и обсадиха залата, в която се бяха затворили депутати. Това стана след изказвания на Тръмп, че преди малко отминалите президентски избори са били фалшифицирани, а полагащата му се победа в тях – открадната.

Твърденията му бяха отхвърлени от съдилища, наблюдаващи и изборни комисии. Въпреки това Тръмп продължи да стои зад тях и след протест във Вашингтон даде на свои последователи против Капитолия. По време на нападението починаха петима души.

Случаят докара до втора процедура по импийчмънт на Тръмп, а против него започнаха следствия за скрит план.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР