Президентът на САЩ Джо Байдън осъди днешните ракетни удари на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън осъди днешните ракетни удари на
Коментари Харесай

Байдън: Русия е брутална, засилваме помощта към Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън осъди днешните ракетни удари на съветската войска в Украйна и съобщи, че те " показват цялостната грубост " на " противозаконната война " на Владимир Путин, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Съединените щати изрично осъждат днешните ракетни удари на Русия по територията на Украйна ", съобщи Байдън в изказване. " Тези офанзиви убиха и раниха цивилни жители и унищожиха цели без военна цел ", сподели Байдън.

И още: " Те за следващ път показват цялостната грубост на противозаконната война на Путин против украинския народ. "

Президентът на Съединени американски щати съобщи също, че офанзивите " единствено още повече ускоряват нашия ангажимент да поддържаме народа на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо “.

" Заедно с нашите съдружници и сътрудници ние ще продължим да постановяваме на Русия наказания за нейната експанзия, ще държим Путин и Русия виновни за нейните зверства и военни закононарушения и ще осигурим нужната поддръжка за украинските сили, с цел да защитят страната и свободата си ", сподели Байдън.

" Отново призоваваме Русия неотложно да приключи тази непровокирана експанзия и да изтегли войските си от Украйна ", приключи той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР