Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес нов пакет от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес нов пакет от
Коментари Харесай

САЩ обявиха нов пакет военна помощ за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи през днешния ден нов пакет от военна помощ за Украйна на обща стойност $800 млн. С него общият размер на американската военна помощ за Киев до момента доближава $3,4 млрд, заяви Белият дом.

„ Днес разгласявам 800 милиона $ за в допълнение подсилване на способността на Украйна да води бойни дейности на изток, в района на Донбас “, сподели Байдън.

Той сподели, че новият пакет ще включва тежка артилерия, гаубици и тактически дронове, както и муниции.

" Огромните доказателства за военни закононарушения и зверства против украинския народ са явни за целия свят. Сега те пренасочиха акцията, с цел да завземат нови територии в Източна Украйна. Сега сме в сериозен миг, когато те ще приготвят сцената за идващия стадий на тази война. Съединените щати, нашите съдружници и сътрудници работят допустимо най-бързо, с цел да дават поддръжка на Украйна под формата на военна помощ ", сподели американският президент.

Той добави, че Съединените щати също споделят и ще продължат да споделят значими оперативно разследващи данни с Украйна, с цел да оказват помощ за противопоставяне на съветската експанзия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР