Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Русия, че с нахлуването

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Русия, че с нахлуването
Коментари Харесай

Байдън обвини Русия в безотговорни ядрени заплахи и нарушаване на Устава на ООН

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна Русия, че с нахлуването си в Украйна е нарушила главните правила на участието в Организация на обединените нации, и съобщи, че Москва насочва „ безотговорни “ закани за потребление на нуклеарни оръжия.

В речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк Байдън укори съветския президент Владимир Путин, че е почнал непровокирана война, в която към 40 държави-членки на Организация на обединените нации оказват помощ на Украйна с финансиране и оръжия.

„ Един непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации нахлу в своя прилежаща страна, опита се да заличи суверенна страна от картата. Русия наруши нахално главните правила на Устава на Организация на обединените нации “, съобщи Байдън.

По-рано Путин разпореди готовност на съветските войски в Украйна и насочи едва прикрита опасност за потребление на нуклеарни оръжия, което НАТО назова „ необмислен “ акт на обезсърчение пред лицето на очертаващото се съветско проваляне.

„ Ядрената война не може да бъде извоювана и в никакъв случай не би трябвало да се води “, сподели Байдън.

Стопанинът на Белия дом съобщи, че никой не е заплашвал Русия, макар изказванията ѝ за противоположното, и че единствено Русия е търсила спор. Той даде обещание Съединените щати да бъдат солидарни с Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР