Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Русия, че с нахлуването

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Русия, че с нахлуването
Коментари Харесай

Байдън отправи тежки обвинения към Путин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна Русия, че с нахлуването си в Украйна е нарушила главните правила на участието в Организация на обединените нации, и съобщи, че Москва насочва " безотговорни " закани за потребление на нуклеарни оръжия.

В речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк Байдън укори съветския президент Владимир Путин, че е почнал непровокирана война, поради която се е наложило към 40 държави-членки на Организация на обединените нации да оказват помощ на Украйна с финансиране и оръжия.

" Един непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации нахлу в своя прилежаща страна, опита се да заличи суверенна страна от картата. Русия наруши нахално главните правила на Устава на Организация на обединените нации ", съобщи Байдън.



По-рано в сряда Путин разпореди готовност на съветските войски в Украйна и насочи едва прикрита опасност за потребление на нуклеарни оръжия, което НАТО назова " необмислен акт на обезсърчение пред лицето на очертаващото се съветско проваляне ".

" Ядрената война не може да бъде извоювана и в никакъв случай не би трябвало да се води ", акцентира Байдън.

Той съобщи, че никой не е заплашвал Русия, макар изказванията ѝ за противоположното и че само Москва е търсила спор.

Байдън даде обещание Съединените щати да останат солидарни с Украйна.



Белият дом разгласи и в допълнение финансиране от Съединени американски щати в размер на 2,9 милиарда $ за битка с продоволствената неустановеност в международен мащаб, което добавя към този момент отпуснатите Съединени американски щати през тази година 6,9 милиарда $.

Съединените щати ускориха фокуса си върху продоволствената сигурност, откакто нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари задълбочи международната продоволствена рецесия, която към този момент беше подхранена от изменението на климата и пандемията от COVID-19.

Организация на обединените нации осведоми, че спорът е довел до " изострен апетит " още 47 милиона души.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР