Президентът на САЩ Джо Байдън обмисля възможността за разполагане на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обмисля възможността за разполагане на
Коментари Харесай

САЩ обмислят разполагане на още войски в Прибалтика и Източна Европа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля опцията за разполагане на спомагателни американски войски, самолети и военноморски сили в балтийските страни и Източна Европа. Такава информация беше оповестена в The New York Times, като вестникът се базира на източници от американската администрация, съобщи БГНЕС.

Според медията може да става дума за " няколко хиляди " военнослужещи. Решението за разполагане на спомагателни войски може да бъде взето в границите на една седмица, прецизират източниците.
Армията на Съединени американски щати стартира да отстранява военнослужещи без ваксина против ковид
Започна отстраняването от работа на военнослужещи от сухопътните войски на армията на Съединени американски щати, отказали да се имунизират против COVID-19. По...
Прочети повече
Според вестника в събота чиновници на Пентагона са показали на Джо Байдън няколко разновидността за пребазиране на американските сили допустимо най-близо до съветските граници. В рамките на един от тези разновидности специалистите по защита оферират изпращането на сред 1000 и 5000 военнослужещи в източноевропейските страни с опция за увеличение на техния брой, в случай че напрежението в района ескалира.

Първата пратка с военни доставки, в това число муниции, с общ тонаж над 90 тона беше доставена на Украйна в събота. По данни на американското посолство през предходната година Съединени американски щати са дали на страната военна помощ в размер на над 650 млн. $, а от 2014 година до момента Киев е получил 2,7 милиарда $ такава помощ. Украинският министър на защитата Олексий Резньов заяви през вчерашния ден за идването на втора пратка оръжия с тегло над 80 тона.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР