Президентът на САЩ Джо Байдън обмисля разполагането на няколко хиляди“

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обмисля разполагането на няколко хиляди“
Коментари Харесай

САЩ обмислят да пратят хиляди войници в Източна Европа, до прага на Путин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля разполагането на „ няколко хиляди “ американски бойци в балтийските страни и в източната част на Европа, написа всекидневникът New York Times, базирайки се на свои неназовани източници в администрацията на Съединени американски щати.

„ Президентът Байдън обмисля разполагането на няколко хиляди американски бойци, както и военни кораби и самолети, към съдружниците на НАТО в Балтийските страни и Източна Европа, разширение на американското военно присъединяване на фона на възходящите страхове от съветско навлизане в Украйна, съгласно чиновници на администрацията “, оповестява всекидневникът.

Всекидневникът „ Ню Йорк Таймс “ цитира източника си, който приказва при условия на анонимност, като споделя:

„ На среща в събота в Кемп Дейвид, президентското място за отмора в Мериленд, висши чиновници на Пентагона показаха на господин Байдън няколко варианти, които биха преместили американските военни активи доста по-близо до прага на господин Путин. "

" Вариантите включват изпращане на 1000 до 5000 бойци в източноевропейските страни, с капацитет да се усили този брой десетократно, в случай че нещата се влошат ", съобщи източникът.

Пресслужбата на посолството на Съединени американски щати в Украйна заяви на 22 януари, че в Украйна е пристигнала пратка с военни товари, в това число муниции, с тегло над 90 тона. От посолството означиха, че предходната година Съединени американски щати предоставиха военна помощ за Украйна на стойност над 650 милиона $ от 2014 година насам, до момента в който страната получи 2,7 милиарда $ за тези цели.

Миналия четвъртък украинският външен министър Дмитрий Кулеба удостовери информацията на западни медии, че Киев ще получи военна помощ от Вашингтон на стойност 200 милиона $. Той означи, че предходната година страната е получила от Съединени американски щати обща сума от 650 милиона $ за тези цели.

Западни и украински медии неотдавна повториха изказванията за хипотетична експанзия на Русия против Украйна. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков по-рано опроверга тези изказвания като " празни и безпочвени ", заявявайки, че задачата им е да нагнетят напрежението. Песков акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого. Той сподели още, че са вероятни провокации за оправдаване на изявленията по въпроса и предизвести, че опитите за потребление на мощ за споразумяване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последствия.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР