Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да засилят програмата за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да засилят програмата за
Коментари Харесай

Байдън обеща да ваксинират 300 млн. американци до края на лятото

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да засилят програмата за имунизация, с цел да може по-голямата част от популацията да бъде ваксинирано против ковид до края на лятото или началото на есента , написа " Гардиън ".

Ще има задоволително ваксини за цялостно имунизиране на 300 милиона американци до края на лятото, сподели президентът. По-късно той добави на брифинг в Белия дом, че това ще стане до края на лятото или началото на есента.
 Пандемията може да отнеме живота на 660 000 американци, предизвести Байдън
Пандемията може да отнеме живота на 660 000 американци, предизвести Байдън

Испанският грип лиши живота на към 675 000 американци по време на пандемията през 1918 година

Новата администрация ще усили доставките на ваксини за щатите и ще се възползва от опция да закупи още 200 милиона ваксини от Pfizer и Moderna.

Планът на държавното управление е да форсира разпределението и доставянето на ваксини до 1,4 милиона дози дневно и 10 милиона на седмица през идващите три седмици. Това е част от амбициозната тактика за имунизиране на 100 милиона души за 100 дни.

Това ще бъде една от най-сложните интервенции, която сме предприемали в миналото, акцентира Байдън и увери, че помощта е на път.
 И Байдън поддържа промишлеността на Съединени американски щати
И Байдън поддържа промишлеността на Съединени американски щати

Ограничава се въздействието на задгранични компании

Той означи още, че програмата за имунизация, наследена от администрацията на Доналд Тръмп, не е била в съответен порядък.

Когато пристигнахме, програмата за имунизация бе в по-лоша форма от това, което чакахме или предвиждахме, оплака се президентът.

Новата покупка на ваксини се чака да разреши на държавното управление да имунизира 300 милиона души с две дози от имунизациите на Pfizer или Moderna.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР