Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да потърси отговорност от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да потърси отговорност от
Коментари Харесай

Байдън: Ще потърсим отговорност от извършителите на нападението в Йордания

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да потърси " отговорност " от причинителите на нападението с дрон против американски пост в Йордания, при което починаха трима бойци от американската войска и бяха ранени минимум 34 души, като това е първият случай, в който американски бойци са убити от противников огън в Близкия изток от началото на войната в Газа, заяви Си Ен Ен.


Централното командване на Съединени американски щати удостовери смъртните случаи и заяви, че се е наложило 8 военнослужещи да бъдат медицински евакуирани от Йордания. Очаква се броят на ранените да нарасне.

Ислямска опозиция в Ирак, група, сплотяваща няколко подкрепяни от Иран милиции в страната, съобщи, че на 28 януари е атакувала редица места по йорданско-сирийската граница - в това число лагер покрай американската база в Йордания, където са били убити бойците.

Американски публични лица обявиха, че дронът, умъртвил американските военнослужещи в кула 22, е бил изстрелян от подкрепяни от Иран бойци и наподобява е пристигнал от Сирия. Правителството на Съединени американски щати към момента не е показало съответна милиция, която счита за виновна.

Иран отхвърля да е играл каквато и да е роля в нападението./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР