Президентът на САЩ Джо Байдън нареди да се прекрати използването

...
Президентът на САЩ Джо Байдън нареди да се прекрати използването
Коментари Харесай

Байдън прекратява използването на частни затвори

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подреди да се приключи потреблението на частни затвори за федерални пандизчии . Той акцентира, че се насърчава хвърлянето на повече хора в пандиза , а в това време не се усъвършенстват ръководените от федералното държавно управление затвори, осведоми Агенция Франс Прес.

Байдън подреди на Министерството на правораздаването да спре потреблението на частни затвори, в които са вкарани 16% от всички федерални пандизчии.

Има необятен консенсус, че актуалната система на всеобщо вкарване в пандиза коства скъпо и провокира огромни усложнения на обществото, а също не обезпечава по-голяма сигурност, изясни Байдън.

Държавният глава означи, че частните затвори, в които лежат 116 000 от повече от 2 милиона пандизчии в Съединени американски щати , са по-лоши от федералните.

Първите частни затвори се появяват в Съединени американски щати през 80-те година на предишния век, когато броят на пандизчиите стартира да пораства стремглаво, най-вече поради войната против опиатите. Превръща се в огромен и рентабилен бизнес, като фирмите, които държат пандизите, обществено се търгуват на тържищата. Замъглени от приходите, пандизите са подложени на критика, че подценяват грижата за пандизчиите. Също се допуска, че предизвикват налагане на строги присъди , с цел да може постоянно пандизите да са цялостни.

Издадената от Байдън заповед е една от няколко от вторник, които имат за цел да подобрят отношението към малцинствата и да се отговори на " систематичния расизъм ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР