Президентът на САЩ Джо Байдън нарече насилието с огнестрелно оръжие

...
Президентът на САЩ Джо Байдън нарече насилието с огнестрелно оръжие
Коментари Харесай

Байдън: Масовите стрелби в САЩ се превръщат в епидемия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова насилието с огнестрелно оръжие в страната " зараза " след следващата всеобща пукотевица в Мисисипи. Това се споделя в публично изказване на Белия дом.

" Изминаха 48 дни от началото на тази година, а страната ни към този момент е претърпяла минимум 73 случая с всеобщи стрелби. Мислите и молитвите не са задоволителни. Насилието с огнестрелни оръжия е зараза и Конгресът би трябвало да работи незабавно ", се споделя в изказването на Байдън.

Президентът на Съединени американски щати прикани за промяна на закона за оръжията. " Това включва условие за инспекции на предишното при всички продажби на оръжия, възбрана на нападателните оръжия и пълнителите с огромен потенциал, условия за безвредно предпазване на оръжията и унищожаване на имунитета на производителите, които умишлено популяризират нападателни оръжия по нашите улици ", акцентира Байдън.

По-рано при пукотевица в дребното градче Аркабутла в Мисисипи починаха шестима души, а различен беше ранен. Стрелецът е бил арестуван./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР