Президентът на САЩ Джо Байдън напълно одобрява изявленията на Полша,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън напълно одобрява изявленията на Полша,
Коментари Харесай

САЩ дадоха зелена светлина на съюзниците си да предоставят модерни танкове на Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изцяло утвърждава изказванията на Полша, Англия и други съдружници за даване на съвременни танкове на Украйна, защото това ускорява " невероятната взаимност " на интернационалната общественост в обезпечаването на отбранителна поддръжка за украинците.
 
Това сподели Джон Кърби, координатор на Съвета за национална сигурност на Белия дом по стратегически връзки, на брифинг във Вашингтон в четвъртък.
 
" Президентът (Байдън, бел. ред.) изцяло поддържа сходни решения и това са суверенни решения, които страните вземат в подтекста на такава помощ за сигурността ", сподели представителят на Белия дом.
 
Той акцентира, че интернационалната общественост демонстрира невероятна взаимност в процеса на намиране на спомагателни способи за подкрепяне на Украйна.
 
Така че, продължи Кърби, президентът Байдън счита, че сходни изказвания на обособени страни единствено ускоряват тази позиция на интернационалната общественост.
 
Той напомни, че идващото съвещание на Контактната група за защитата на Украйна в Германия (т.н. фомат " Рамщайн ", бел. ред.) ще се организира идната седмица, с цел да се дефинират методите за оказване на спомагателна помощ на Украйна.
 
Както към този момент, полският президент Анджей Дуда съобщи в сряда, че страната му ще трансферира рота от немски тежки танкове Leopard в Украйна.
 
В същото време английското държавно управление също удостовери желанието си да даде на Украйна бойни танкове.
 
Освен това в четвъртък финландският президент Саули Ниинисте изрази подготвеност да изпрати танкове Leopard в Украйна при избрани условия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР