Президентът на САЩ Джо Байдън каза в понеделник, че вярва,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в понеделник, че вярва,
Коментари Харесай

Байдън е оптимист за сделката с Хмас за заложниците в Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в понеделник, че има вяра, че договорката за освобождението на някои от заложниците, държани от " Хамас " в Газа е покрай сполучлив край, оповестява " Ройтерс ".

Миналата седмица катарски медиатори търсиха договорка сред Израел и " Хамас " за замяна на 50 заложници в подмяна на тридневно преустановяване на огъня, което би помогнало за увеличение на доставките на незабавна помощ за цивилни в Газа, цитирайки чиновник, осведомен за договарянията.

Около 240 заложници бяха взети по време на смъртоносната трансгранична офанзива на " Хамас " в Израел на 7 октомври, което накара Израел да нахлуе в дребната палестинска територия, с цел да унищожи ислямистката въоръжена група.
 Байдън залага на Палестинската автономност като решение на рецесията в Газа
Байдън залага на Палестинската автономност като решение на рецесията в Газа

Белият дом стои зад формулата за две страни за мир в Близкия изток

Около 1200 души, най-вече цивилни, бяха убити при нападението на Хамас, съгласно израелските данни, най-смъртоносният ден в 75-годишната история на Израел.

Оттогава държавното управление на Газа, ръководено от Хамас, сподели, че минимум, в това число минимум 5 500 деца, от безмилостните израелски бомбардировки.

Въпреки продължаващите боеве, посланикът на Израел в Съединените щати Майкъл Херцог сподели пред ABC News в неделя, че Израел се надява забележителен брой заложници да бъдат освободени от " Хамас " " през идващите дни ".
 Роднини на заложниците приканиха да не се приказва за изтезания на водачи на Хамас
Роднини на заложниците приканиха да не се приказва за изтезания на водачи на Хамас

Предложението за смъртни присъди се поддържа от крайнодесните съдружници на премиера Бенямин Нетанаху

Роднини на някои от 240-те души, държани от " Хамас " в Газа, приканиха крайнодесните израелски депутати в понеделник да не постановат препоръчаното смъртно наказване за хванатите палестински екстремисти, като споделиха, че даже говоренето за това може да заплаши заложниците. 

Някои от роднините на хората, държани в плен от " Хамас " в Газа, се тревожат, че публичността към дебата за смъртното наказване може да провокира репресии, макар че
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР