Президентът на САЩ Джо Байдън каза в неделя, че въоръжената

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в неделя, че въоръжената
Коментари Харесай

Байдън: Палестинска държава трябва да има, но без Хамас

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в неделя, че въоръжената формация " Хамас " би трябвало да бъде отстранена, само че би трябвало да има път към палестинска страна, откакто висши американски чиновници предизвестиха, че войната сред Израел и " Хамас " може да ескалира, съобщи News.bg.

Байдън не счита, че американските войски ще са нужни на място, защото Израел разполага с една от " най-хубавите бойни сили ", макар че военни кораби се насочиха към региона на фона на възходящите конфликти на северната граница на Израел с Ливан.

На въпрос дали счита, че " Хамас " би трябвало да бъде отстранен напълно, Байдън сподели " Да, имам вяра. Но би трябвало да има палестинска власт. Трябва да има път към палестинска страна ", сподели той по време на изявление за Си Би Ес излъчено по неделя.

Израел отприщи невиждана бомбардировка над Газа като възмездие за невижданите офанзиви на " Хамас " преди осем дни, които убиха към 1300 израелци, най-вече цивилни.

Президентът на Съединени американски щати предизвести, че би било неточност Израел да окупира Газа, само че че " изхвърлянето " на Хизбула и " Хамас " е " належащо условие ". Той сподели: " Би било неточност... Израел да окупира... Газа още веднъж. "

Израел завладя и окупира Западния бряг, Газа и Източен Йерусалим по време на войната в Близкия изток през 1967 година Тел Авив изтегли своите заселници и войски от Газа през 2005 година, преди " Хамас " да превземе линията през 2007 година

Конфликтът докара до скок на напрежението.

" Има риск от ескалация на този спор, отваряне на втори фронт на север и, несъмнено, интервенция на Иран ", сподели съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан пред CBS по-рано денем.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин разгласи разполагането на втора морска формация, отпред със самолетоносача " Джералд Форд ", късно в събота, като го назова знак за " решителност за възпираме всеки държавен или недържавен артист, който желае да ескалира тази война ".

Самолетоносачът " Дуайт Айзенхауер " ще се причисли към дребен флот, в това число солидния самолетоносач " Джералд Р. Форд " в Източното Средиземноморие.

" Иран е слонът в стаята ", сподели американски чиновник, осведомен за обстановката, по отношение на възходящото военно наличие. Самолетоосачите са съпроводени от военни кораби и щурмови самолети. Полагат се всички старания това да не се трансформира в районен спор.

Байдън сподели, че посланието му към Иран е да не ескалира спора.

Външният министър на Иран Хосеин Амирабдолахян предизвести в неделя, че страната му може да работи, като сподели на Ал Джазира, че е предала известие на израелските публични лица, че " в случай че не прекратят своите зверства в Газа, Иран не може просто да остане наблюдаващ ".

" Ако обсегът на войната се разшири, обилни вреди ще бъдат нанесени и на Америка ", предизвести той.

Байдън сподели пред Си Би Ес, че опасността от тероризъм в Съединени американски щати се е нараснала заради възходящите вълнения в Близкия изток. Той сподели обаче, че Съединени американски щати могат да се погрижат за войните в Израел и Украйна и към момента да поддържат своята " интернационална защита ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР