Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че Владимир Путин е

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че Владимир Путин е
Коментари Харесай

Байдън смята, че Русия е преценила напълно погрешно възможностите си в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че Владимир Путин е решил " изцяло неправилно " опциите на страната му да завладее Украйна. Въпреки това той не счита, че президентът на Русия ще употребява нуклеарно оръжие против Украйна.

Байдън приказва пред CNN часове след виртуалната среща на членовете на Г-7. На нея президентът на Украйна Володимир Зеленски на западни системи за противовъздушна защита на страната. Причина за това са съветските офанзиви с крилати ракети и дронове от последните дни.

В изявлението си във вторник Байдън сподели, че вижда Путин като " рационално настоящо лице ", чиито цели в Украйна " са били нерационални ".

" Мисля, че той си мислеше, че ще бъде посрещнат с отворени прегръдки, че Киев е домът на Майка Русия и той там ще бъде приветстван. Мисля, че просто изцяло неверно реши обстановката ", сподели Байдън.

През септември Русия организира за присъединението на четири украински обалсти към Русия. Впоследствие Путин сподели, че страната му ще употребява всички вероятни средства, с цел да пази анексираните територии, и загатна, че това може да включва и нуклеарно оръжие.

" [Руският президент Владимир Путин] не може да продължава безнаказано да приказва за потреблението на тактическо нуклеарно оръжие, като че ли това е нещо рационално ", разяснява Байдън във вторник.

Той обаче уточни, че не счита, че Путин в действителност ще употребява нуклеарно оръжие.

Думите му идват, откакто няколко дни по-рано предизвести, че заплахата от нуклеарна злополука сега е на най-високото си ниво от Кубинската рецесия през 1962 година насам. Тогава Байдън сподели, че Путин " не се майтапи ", когато заплашва, че Москва ще пази анексираните територии по всевъзможен начин, в това число и нуклеарно оръжие.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР