Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че републиканците се опитват

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че републиканците се опитват
Коментари Харесай

Байдън иска промяна в правилата за гласуване

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че републиканците се пробват да затруднят гласуването на американския народ.

Байдън сподели, че поддържа каквато и да е смяна на разпоредбите в Сената, с цел да бъде признато законодателство за правата за гласоподаване, съобщи АП.

" За да защитя нашата народна власт аз поддържам смяна на разпоредбите в Сената, без значение по какъв метод е належащо те да бъдат изменени ", съобщи Байдън в тирада в Атланта.

" Омръзна ми да мълча ! ", сподели президентът на Съединени американски щати.
 Първите месеци на 2022 година ще бъдат решаващи за политиките на Байдън
Първите месеци на 2022 година ще бъдат решаващи за политиките на Байдън

Предстоящите междинни избори изместват вниманието от основни закони

Байдън уточни, че смяната на разпоредбите като отбрана на " сърцето и душата на демокрацията " в Америка.

Президентът на Съединени американски щати напомни, че Републиканската партия " слага спънки " и се пробва да " потисне " правото на гласоподаване, като се стреми да затрудни гласуването по пощата, лимитира броя на секциите и така нататък Той прикани американците да поддържа Закона за свободата на гласоподаване, с цел да се подсигурява, че демокрацията е жива.

Президентът на Съединени американски щати още веднъж упрекна своя предходник Доналд Тръмп в подбудителство на протестите в Капитолия на 6 януари 2021 година и съобщи, че бунтовниците са пробвали " прелом " и са се стремели да " анулират свободните и почтени избори ".

Байдън акцентира, че 6 януари не би трябвало да бележи завършек на американската народна власт, а " началото на ренесанса на демокрацията ".

Необходими са 60 гласа в Сената за приемане на множеството законопроекти.
 Байдън поканен да приказва пред Конгреса на 1 март
Байдън поканен да приказва пред Конгреса на 1 март

Традиционната тирада " За положението на съюза " на президента на Съединени американски щати

Демократите не могат сами да доближат този предел при актуалното съответствие на силите в горната камара на Конгреса, а републиканците са изрично срещу ограниченията в региона на правата за гласоподаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР