Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че е изпратил касетъчните

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че е изпратил касетъчните
Коментари Харесай

„Свършиха снарядите: Байдън каза защо САЩ изпращат касетъчни боеприпаси в Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че е изпратил касетъчните снаряди на Въоръжените сили на Украйна, тъй като в страната са свършили боеприпасите. Байдън заяви това на 9 юли, отговаряйки на въпроси на кореспонденти.

Въпросът за какво Съединени американски щати са се съгласили да трансферират касетъчни снаряди на украинската страна беше заложен Байдън, до момента в който вървеше по коридора.

„ Свършиха ни боеприпасите “, малко отговори американският водач, без даже да спре.

Байдън не посочи дали е бил сериозен или късият му отговор на медиен въпрос е бил комичен.

Припомняме, още на 7 юли The New York Times писа, че Съединени американски щати имат намерение да трансферират касетъчни муниции в Украйна, с цел да покрият дефицита на стандартни снаряди. Според вестника тази доставка може да е краткотрайна мярка до увеличението на производството на стандартни снаряди, което се чака напролет на 2024 година

На 7 юли за първи път стана известно, че Съединени американски щати са подготвени да доставят касетъчни муниции на украинската войска. Това решение провокира позитивна реакция от украинска страна, само че администрацията на Джон Байдън беше подложена на критика поради това решение, пише CNN.

Председателят на камарата на външните работи Майкъл Маккол сподели, че оръжието ще промени играта във войната в Украйна, отбелязвайки, че Русия безнаказано хвърля касетъчни бомби на украинска територия.

На собствен ред конгресменът Барбара Лий сподели, че в никакъв случай не би трябвало да се употребяват касетъчни бомби, тъй като това " минава границата ".

" Те не всеки път избухват незабавно. Децата могат да ги настъпят. Не мисля, че би трябвало ", сподели Ли.

Американският сенатор демократ Тим ​​Кейн също изрази безпокойствие от сходна самодейност на президентската администрация.

" Имам някои съществени подозрения, тъй като това може да въодушеви други страни да заобиколят интернационалната спогодба за възбрана на боеприпасите. Може да даде зелена светлина на други страни да създадат нещо сходно ", сподели политикът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР