Президентът на САЩ Джо Байдън изрази непоколебима подкрепа за демократичния

...
Президентът на САЩ Джо Байдън изрази непоколебима подкрепа за демократичния
Коментари Харесай

Байдън подкрепи Лула и го покани в Белия дом

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази непоколебима поддръжка за демократичния ред в Бразилия и предложения новия президент на страната Луис Инасио Лула да Силва да посети Белия дом идващия месец, съобщи Агенция Франс Прес. Двамата разговаряха по телефона. 

" Президентът Байдън изрази непоколебимата поддръжка на Съединените щати за бразилската народна власт ", се споделя в изказване на Белия дом и се добавя, че Байдън е поканил Лула да го посети при започване на февруари.

Лула е приел поканата.

По-рано поддръжници на победения десен противник на Лула, някогашния президент Жаир Болсонаро, нахлуха в седалището на държавното управление в бразилската столица Бразилия сити.

Тяхната офанзива беше подхранвана от многократните погрешни изказвания на лагера на Болсонаро, че миналогодишните избори са били откраднати.

Байдън сподели на Лула, че поддържа свободната воля на бразилския народ, изразена на последните президентски избори в Бразилия, които президентът Лула завоюва. " Президентът Байдън осъди насилието и офанзивата против демократичните институции и мирното предаване на властта ", се споделя в изказването.

" Двамата водачи се ангажираха да работят в тясно съдействие по въпросите, пред които са изправени Съединените щати и Бразилия, в това число изменението на климата, икономическото развиване и мира и сигурността ", добавя Белият дом. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР