Президентът на САЩ Джо Байдън изпраща висши военни да съветват

...
Президентът на САЩ Джо Байдън изпраща висши военни да съветват
Коментари Харесай

Байдън изпраща висши военни да съветват Израел за операциите в Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изпраща висши военни да поучават Израел за интервенциите в Газа, оповестиха от Белия дом.

Военните ще дават препоръки на израелските военни по отношение на интервенциите в Газа.

“Има няколко съответни военни офицери с опит, който съгласно нас е подобаващ за типовете интервенции, които Израел организира и може да организира в бъдеще. Те ще отидат там, с цел да споделят някои гледни точки от личния си опит и да зададат сложните въпроси ”. Това съобщи представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби пред кореспонденти на брифинг в Белия дом. “Същите сложни въпроси, които задаваме на израелските си сътрудници през цялото време ”, добави той.


Байдън е избрал генерал-лейтенант от морската пехота Джеймс Глин, прочут с присъединяване си в специфичните интервенции на морската пехота за битка с ДАЕШ в Ирак. Той дружно с други висши чиновници ще бъде консултант на израелските военни.

Потвърждението пристигна на фона на известията, че Израел се готви за сухопътна интервенция в Газа.

Междувременно в понеделник израелското армейско радио заяви, че Тел Авив е решил да отсрочи сухопътната интервенция в Газа. Това е в очакване на идването на спомагателни американски сили в района.

По-рано американската войска заяви, че е подбрала към 2000 военнослужещи от всички въоръжени служби. Те са натоварени с задачи като даване на препоръки и здравна помощ, оповестява The Wall Street Journal, базирайки се на представители на защитата.

Броят на починалите палестинци от продължаващите израелски въздушни удари по линията Газа набъбна на 5087 души, заяви в понеделник Министерството на здравеопазването в блокирания анклав.

“Сред починалите са 2055 деца, 1119 дами и 217 старци ”, съобщи представителят на министерството Ашраф ал-Кудра на конференция в град Газа.

По думите му 15 273 души също са били ранени при израелските офанзиви.

По данни на израелските управляващи от 7 октомври насам при набези на Хамас са били убити повече от 1400 израелци.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР