Президентът на САЩ Джо Байдън излезе с изявление, изразяващо дълбоко

...
Президентът на САЩ Джо Байдън излезе с изявление, изразяващо дълбоко
Коментари Харесай

Байдън бил възмутен от удара по болницата в Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън излезе с изказване , изразяващо надълбоко отвращение от детонацията в болничното заведение " Ал-Ахли " в Газа, само че не упрекна никого за това.

" Аз съм засегнат и надълбоко тъжен от детонацията в болница " Ал Ахли " в Газа, която докара до ужасяваща загуба на живот ", сподели Байдън в изказване, оповестено, до момента в който летеше от Съединените щати за Израел, посочи Би Би Си.

Според Байдън незабавно след появяването на новината за детонацията той се е свързал с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и краля на Йордания Абудула II.

Освен това, съгласно американския президент, той е инструктирал своя екип по национална сигурност да " продължи да събира информация за това, което в действителност се е случило ".

" Съединените щати се ангажират да пазят живота на цивилни по време на спор и ние скърбим за загубата на живот на пациенти, здравни служащи и други почтени жертви , убити или ранени в тази покруса ", се споделя в изказването.

" Хамас " упрекна Израел за въздушните удари по болничното заведение. Израелските военни пък споделят, че болничното заведение е била ударена от дефектна ракета, изстреляна от групировката " Ислямски джихад ". Тя пък отхвърля да е забъркана в нападението .
 Пропалестински демонстрации се организираха по света
Пропалестински демонстрации се организираха по света

Махмуд Абас разгласи тридневен печал

След случая в Газа Йордания анулира срещата на Байдън с египетския президент, ръководителя на палестинската власт и краля на Йордания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР