Президентът на САЩ Джо Байдън инструктира Държавния департамент да предостави

...
Президентът на САЩ Джо Байдън инструктира Държавния департамент да предостави
Коментари Харесай

Байдън нареди 400 млн. долара военна помощ за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън инструктира Държавния департамент да даде на Украйна нова военна помощ в размер на 400 милиона $, се казва в прессъобщение, оповестено на формалния уебсайт на Белия дом.

Тези средства, както се показва в прессъобщението, ще бъдат употребявани за закупуване на " отбранителни артикули и услуги на Министерството на защитата ". Освен това военната помощ в размер на 400 милиона $ планува образование на украински боен личен състав.

„ Делегирам на държавния секретар пълномощията според раздел 506(a)(1) на FAA да насочи до 400 милиона $ за отбранителни доставки и услуги на Министерството на защитата, военно обучение и образование за подкрепяне на Украйна и взимане на решения, нужни в сходство с такива раздели за такова систематизиране на средства “, се споделя в документа, подписан от Джо Байдън.

Припомняме, на 18 ноември Белият дом разгласи отпущането на нова военна помощ на Украйна . Администрацията на американския президент акцентира, че Джо Байдън договаря с Конгреса на Съединени американски щати за даване на спомагателна логистична помощ на украинските въоръжени сили.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР