Президентът на САЩ Джо Байдън и украинският президент Володимир Зеленски

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и украинският президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Белият дом: Байдън и Зеленски обсъждат доставките на ATACMS

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и украинският президент Володимир Зеленски разискват доставката на ракети ATACMS с радиус на поразяване до 300 км. за украинските въоръжени сили, само че към момента няма решения по този въпрос, заяви съветникът на американския президент по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан.

" Дали в последна сметка ще предоставим АТАКС или не, ще бъде решение, което президентът ще вземе. Той е разговарял по този въпрос с президента Зеленски. Те не престават тази полемика ", съобщи господин Съливан на годишния Аспенски конгрес по сигурността. " Нямам какво ново да оповестя през днешния ден ", съобщи съветникът на президента на Съединени американски щати.

ATACMS е тактическа балистична ракета земя-земя, създадена от американската компания Lockheed Martin. Обхватът ѝ е до 300 км. В края на юни ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили съобщи, че управляващите нямат решение за предаването на ATACMS на Украйна.

През май английският министър на защитата Бен Уолъс удостовери предаването на Украйна на крилати ракети Storm Shadow с обхват до 250 км. В средата на юли френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Париж е взел решение за прекачване на ракети с огромен обхват на деяние на Киев. Агенция Франс Прес съобщи, че въпросните ракети са Scalp, аналог на Storm Shadow./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР