Президентът на САЩ Джо Байдън и председателят на ЕК Урсула

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и председателят на ЕК Урсула
Коментари Харесай

ЕС и САЩ подписват споразумение - Америка ще снабдява Европа с газ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен оповестиха сформирането на взаимна група за преустановяване на зависимостта на Европа от съветския петрол и газ.

Според съглашението Съединени американски щати ще дават на Европейски Съюз най-малко 15 милиарда куб. м гориво под формата на полутечен естествен га до края на годината.

Групата, която ще бъде управлявана от представители на Белия дом и Европейската комисия, ще има за цел да откри различни доставки на полутечен нефтен газ и да понижи общото търсене на газ, съгласно CNN.

Съединените щати ще работят за доставка на Европа с минимум 15 милиарда кубически метра полутечен природен газ през 2022 година в партньорство с други страни, заяви Белият дом.

Зависимостта на Европа от съветската сила, газ и нефт се оказа съществена спънка пред напъните на Запада да накаже Москва за нейната интервенция в Украйна, оповестяват американски медии.

Въпреки че Съединени американски щати не разрешиха вноса от Русия, за Европа е доста по-трудно да го направи.

Новосформираната група също има за цел да работи за понижаване на излъчванията на парникови газове и ще има резултат за понижаване на излъчванията на метан и увеличение на потреблението на чисти енергийни източници, оповестява CNN.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР