Президентът на САЩ Джо Байдън и първата дама Джил Байдън

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и първата дама Джил Байдън
Коментари Харесай

Байдън посреща президента на Южна Корея на 26 април

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и първата дама Джил Байдън ще посрещнат южнокорейския президент Юн Сук-йел и първата дама Ким Кеон-хи в Белия дом на публично държавно посещаване в края на април. Това разгласи прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер, представена от Си Ен Ен.

Това ще бъде второто държавно посещаване от президентството на Байдън, което ще подчертае околните връзки сред Съединени американски щати и Южна Корея. То ще се организира на 26 април.

" Предстоящото посещаване отбелязва 70-ата годишнина на съюза сред Съединени американски щати и Корея, който е от решаващо значение за напредъка във връзка с мира, стабилността и просперитета за нашите две страни, Индо-Тихоокеанския район и целия свят ", посочи Жан-Пиер.

" Президентът Байдън и президентът Юн ще подчертаят значимостта и трайната мощ на стоманения съюз сред Съединени американски щати и Корея, както и непоколебимата ангажираност на Съединените щати към Корея. Двамата държавни глави ще обсъдят нашата обща решителност да задълбочим и разтеглим своите политически, стопански връзки и връзките сред хората ", добави тя.
 Байдън и Юн Сук Йел обмислят още военни учения на фона на напрежението в Северна Корея
Байдън и Юн Сук Йел обмислят още военни учения на фона на напрежението в Северна Корея

Двамата водачи осъдиха остро нуклеарните опити на КНДР

В изитата ще включва и публична вечеря. Държавното посещаване в Белия дом обичайно включва публични церемонии, двустранни срещи и вечеря с черни вратовръзки.

Преди това Байдън беше хазаин на Неговата аудиенция се състоя през декември.

През миналата година президентите на Съединени американски щати и Южна Корея се срещнаха неведнъж, в това число по време на визити в Камбоджа и Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Байдън се срещна с Юн и по време на първото си пътешестване до Азия като президент през май 2022 година - среща, която се състоя дни след встъпването в служба на Юн.
 Съединени американски щати и Южна Корея ще проведат най-мащабното обучение от пет години насам
Съединени американски щати и Южна Корея ще проведат най-мащабното обучение от пет години насам

Северна Корея дрънка оръжие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР