Президентът на САЩ Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Състезанията в Супер вторник са готови да доближат Байдън и Тръмп до реванша през ноември

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и някогашният президент Доналд Тръмп са подготвени да се приближат доста по-близо до спечелването на номинациите на своята партия по време на най-големия ден от първичната акция, като исторически реванш, който доста гласоподаватели избират да не устоят.

Изборите за Супер вторник се организират в 16 щата и една територия – от Аляска и Калифорния до Върмонт и Вирджиния. Стотици делегати са заложени на карта, най-голямата облага за всяка партия за всеки един ден.

Въпреки че огромна част от фокуса е върху президентската конкуренция, има и други значими надпревари, които се организират.

Гласоподавателите в Калифорния ще избират претенденти, които ще се състезават за заемане на мястото в Сената, от дълго време заемано от Даян Файнщайн. Губернаторската конкуренция ще се оформи в Северна Каролина, щат, който и двете страни яростно си оспорват преди ноември. А в Лос Анджелис напредничав прокурор се пробва да отблъсне интензивно предизвикателство за преизбир...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР