Президентът на САЩ Джо Байдън е разговарял снощи по телефона

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е разговарял снощи по телефона
Коментари Харесай

Джо Байдън е разговарял по телефона с Олаф Шолц

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е разговарял нощес по телефона с новия немски канцлер Олаф Шолц, с цел да го поздрави за встъпването му в служба, предават международните организации.

По-рано през вчерашния ден Шолц, който постави клетва в сряда, направи първите си визити в чужбина - в Париж, където бе признат от френския президент Еманюел Макрон, и по-късно в Брюксел за срещи с ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, предава Българска телеграфна агенция.

" Говорих с немския канцлер Олаф Шолц, с цел да го поздравя за назначението му ", разгласи президентът на Съединени американски щати в Туитър. " С неспокойствие чакам да работя в тясно съдействие (с Шолц) по цялостния набор от световни провокации, в това число трансатлантическите старания за (реагиране) на дестабилизиращото скупчване на войски от Русия по продължение на границата с Украйна ", написа още Байдън.
Белият дом заяви, че президентът на Съединени американски щати подчертал своята поддръжка за " хубавичко връзка " с Германия и по-нататъшното усилване на съдействието с Европейски Съюз като цяло. Двамата разискали още битката против пандемията от новия ковид и със опасността от климатичните промени, прецизира официалното съобщение.

Шолц и Байдън потвърдиха околните връзки сред Германия и Съединени американски щати и показаха желание да ги укрепят още повече, споделя немското държавно управление в изказване.

Двамата към този момент разговаряха в четвъртък на извършената онлайн по самодейност на американския президент Среща на върха за народна власт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР