Президентът на САЩ Джо Байдън е обещал на страните от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е обещал на страните от
Коментари Харесай

Байдън е обещал допълнителен военен потенциал на страните по източния фланг на НАТО

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е заречен на страните от НАТО в Централна и Източна Европа " спомагателен боен капацитет " и че те ще вземат участие в решенията за района. Той е направил това по време на конферентен телефонен диалог нощес с водачи на страните от така наречен Букурещки формат, заяви консултант на литовския президент, представен от Ройтерс.

Байдън е изразил вяра, че скоро ще бъдат оповестени срещи на високо ниво с Русия и водещи членове на НАТО, с цел да бъдат обсадени безпокойствата на Москва и вероятно " намаляване на температурата по източния фронт, сподели съветникът.

Президентът на Литва Гитанас Науседа е изискал в балтийските страни от алианса да бъдат дислоцирани за непрекъснато американски бойци. Байдън е уверил събеседниците си, че без тяхно познание няма да бъдат вземани решения за района.

В диалога е взел участие и българският президент Румен Радев, оповестиха от прессекретариата на президента.

Подходи за решение на рецесията в Украйна посредством деескалация на напрежението и прецизното осъществяване на Минските съглашения, както и укрепването на отбранителните качества на страните-членки на НАТО, са били измежду на акцентите на диалога. Потвърдена е била готовността на Алианса да продължи да води разговор с Русия за постигането на спокойно и стабилно решение на рецесията в Украйна, както и за навреме гарантиране на сигурността на обособените страни членки при ескалация на напрежението сред Русия и Украйна, се показва в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР