Президентът на САЩ Джо Байдън е информирал Конгреса, че прекратява

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е информирал Конгреса, че прекратява
Коментари Харесай

Байдън отмени финансирането на стената между САЩ и Мексико

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е уведомил Конгреса, че приключва националната изключителна обстановка на границата сред Съединени американски щати и Мексико, която някогашният президент Доналд Тръмп разгласи през февруари 2019 година

Тръмп подписа декларацията за отбрана на Съединени американски щати от трафика на опиати, влизането в страната на нарушители и незаконни имигранти, идващи от югозападната граница с Мексико, с цел да си обезпечи милиарди долари от средствата на Пентагона за построяването на гранична стена, откакто през 2018 г.  законодателите гласуваха единствено 1,6 милиарда $ от поисканите от Тръмп 25 милиарда. Обявяването на изключително състояние провокира десетки правосъдни каузи и опити на Конгреса да блокира Тръмп да извърши едно от най-афишираните си предизборни обещания от 2016 година

" Реших, че оповестяването на национална изключителна обстановка на южната ни граница не е целесъобразно. Също по този начин взех решение, че моята администрация няма да отклонява парите на американските данъкоплатци за създаване на гранична стена. В момента се прави изследване на всички запаси, присвоени или пренасочени за тази цел``, написа Байдън в писмо до водачите на Конгреса.

Въпреки многократните обещания на Тръмп, че Мексико ще заплати за стената, чиновниците от американските митници и граничен надзор тврърдят, че американците са отделили 15 милиарда $ за повече от 1120 километра.

Засега не е ясно какъв брой километра е трябвало да бъдат построени по контракта със строителната фирма Ultimate Concrete  и какви наказания ще би трябвало да заплати американското държавно управление за отмяна на съглашението.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР