Президентът на САЩ Джо Байдън благодари на полския президент Анджей

...
Президентът на САЩ Джо Байдън благодари на полския президент Анджей
Коментари Харесай

Байдън в Полша: НАТО е по-силна, отколкото някога е била

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън благодари на полския президент Анджей Дуда за уговорката на страната му да поддържа народа на Украйна, като назова връзките сред двете народи " сериозни ", написа Си Ен Ен, съобщи България он ер.

Байдън съобщи, че Украйна е в " по-добра позиция, в сравнение с в миналото сме били "  и прикани страните от НАТО да " запазят главата и фокуса си ".

" Дадох да се разбере, че задължението на Съединените щати е действителен и че година по-късно бих споделил, че НАТО е по-силна, в сравнение с в миналото е била. Мога с горделивост да кажа, че нашата поддръжка за Украйна остава непоколебима ", съобщи Байдън.

Американският президент посочи поддръжката на Полша за Украйна като " в действителност изключителна "  и благодари на страната, че посрещна над един милион украинци.

" Връзката сред полския и американския народ е извънредно мощна и дълбока ", означи още Байдън и се пошегува с Дуда, че е израснал " наясно с това “, че няма полско име като доста от съседите му.

" Трябва да се надигнем пред доста провокации, само че съм убеден, че можем да го създадем дружно ", приключи американският президент, представен от " Фокус ".

Полша е в авангарда на активизирането на дейностите на НАТО за даване на съвременни танкове на Украйна и в този момент е водеща в образованието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР