Президентът на САЩ Джо Байдън атакува всячески онези републиканци, които

...
Президентът на САЩ Джо Байдън атакува всячески онези републиканци, които
Коментари Харесай

Байдън с остри критики към поддръжниците на Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън нападна по всякакъв начин тези републиканци, които са правилни на някогашния президент Доналд Тръмп. Това стана по време на негово пътешестване до американския щат Пенсилвания, съобщи Франс прес.

На демонстрация в Уилкис Бар демократът съобщи, че е решен да забрани щурмовите пушки в Съединени американски щати и разкритикува нежеланието на консерваторите да контролират притежаването на огнестрелни оръжия, тъй като се опасяват от мощното оръжейно лоби - Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия.

" За бога каква е логиката да има военни огнестрелни оръжия отвън военна зона ", съобщи Байдън в тирада в този американски град, който се намира близо до родния му Скрантън.

Но с цел да съблюдава обещанието си за възбрана на федерално равнище на щурмовите огнестрелни оръжия, Байдън ще би трябвало освен да резервира и консолидира контрола си в Сената, само че също и да завоюва изборите за Камара на представителите - сюжет, който за момента наподобява малко евентуален макар лекото повишаване на рейтинга на демократите в допитванията.

В речта си президентът също така укори републиканците, че не са дали своят вот в поддръжка на увеличение на директните вложения за определяне на по-тесни връзки сред полицейските чиновници и жителите на общините.

Байдън също така разкритикува и най-радикалните консерватори, предани на Тръмп, поради тяхната поддръжка за метежниците, нахлули в Конгреса на 6 януари 2021 година и поради техните рецензии към ФБР, което проверява някогашния президент.

" Не ми казвайте, че подкрепяте силите на реда, в случай че не осъждате случилото се на 6 януари ", съобщи Байдън по адрес на последователите на Тръмп. " На чия страна сте? Вие не можете да бъдете на страната на полицията и на страната на протеста ", добави той пред свои симпатизанти.

" Пускате тв приемника и на екрана се появява сенатор и членове на Камарата на представителите, които споделят: " Ако се случи това или това, по улиците ще се лее кръв. Къде по дяволите се намираме ", съобщи Байдън. Предполага се, че той засяга изявление на сенатора реакционер Линдзи Греъм, който предизвести, че ще има безредици по улиците, в случай че Тръмп бъде упрекнат по следствие за поверителните документи, открити в резиденцията му във Флорида.

Федералната полиция твърди, че е получила закани след претърсването на резиденцията на Тръмп във Флорида. Байдън дефинира тези офанзиви към ФБР като отвратителни. " Не желая да понижавам бюджета на ФБР, както желаеха някои консерватори след тази интервенция ", съобщи също така той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР