Президентът на Сърбия заяви след среща в Брюксел със специалния

...
Президентът на Сърбия заяви след среща в Брюксел със специалния
Коментари Харесай

Вучич очаква диалогът с Косово да продължи през май

Президентът на Сърбия съобщи след среща в Брюксел със специфичния представител на Европейски Съюз, че чака покана за продължение на в средата на май.
„ Сърбия, несъмнено, ще отговори на апела за разговор и ние ще участваме във всевъзможен тип разговор. Бихме желали той да бъде градивен, да беседваме за решение на проблемите ”, сподели Вучич, представен от албанската телевизия „ Топ Ченъл ”.
Той съобщи, че в договарянията има нови проблеми, на първо място в региона на енергетиката, които би трябвало да бъдат " решени доста бързо ".
„ Това, което е значимо за нас, е да подсигуряваме сигурността на нашите хора, да разгадаем проблемите и това, за което настоях през днешния ден, е осъществяването на уговорките от Брюкселското съглашение, което значи Съюз на общините с преобладаващо сръбско население и независимост на придвижване на хора, артикули и услуги, според подписаното във Вашингтон съглашение “, сподели още Вучич.
Днес сръбският държавен глава ще се срещне с ръководителя на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел, с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с ръководителя на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.
 Еди Рама: Мини-Шенген унищожава границите, само че за Косово е мъчно да го разбере Еди Рама: Мини-Шенген унищожава границите, само че за Косово е мъчно да го разбере
Албанският министър председател Еди Рама съобщи, че реализирането на концепцията за балкански мини-Шенген не значи унищожаване на границата сред Косо...
В диалога си с Лайчак Вучич е коментирал и обстоятелството, че министър председателят на Косово Албин Курти е дал своя вот на парламентарните избори в Албания.
„ Фактът, че Албин Курти се хвали, че е дал своя вот в Албания, значи, че те де факто желаят да кажат, че няма значение дали сте в Тирана или Прищина, тъй като това е една страна. "
Тази седмица от 28 до 30 април Курти ще направи първото си посещаване в Брюксел в качеството си на министър-председател на Косово. По време на визитата се чака да се срещне с висши чиновници на институциите на Европейския съюз.
Очаква се измежду главните тематики по време на диалозите да бъдат разговорът със Сърбия, справяне с пандемията в Косово и предоставената от Европейски Съюз помощ, както и процесът на промени в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР