Президентът на Сърбия отбеляза, че решението на Владимир Путин ще

...
Президентът на Сърбия отбеляза, че решението на Владимир Путин ще
Коментари Харесай

Вучич каза, че решението на Путин за Донбас променя изцяло световния ред

Президентът на Сърбия означи, че решението на Владимир Путин ще засегне Сърбия посредством напън от Запада да наложи наказания против Русия

БЕЛГРАД, 21 февруари. /ТАСС/. Решението на съветския президент Владимир Путин да признае независимостта на Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР) напълно трансформира международния ред. Това заяви в понеделник сръбският президент Александър Вучич по телевизионния канал RTV Pink.

„ Това [решение] унищожава цялата архитектура на световната сигурност, [както и] архитектурата на политическата сигурност. <...> Тази обстановка е може би най-трудната за нас и най-трудната през идващите 10-20 години. <...> Светът трансформира реда “, сподели сръбският водач.

Вучич означи, че решението на Путин ще засегне Сърбия посредством напън от Запада да наложи наказания против Русия. По думите му този напън към този момент е почнал и продължава през последните три дни. „ Това е тежестта на нашата позиция: Сърбия е на европейския път, Сърбия постоянно е подкрепяла целостта на Украйна, а от трета страна има 85% от жителите, които, каквото и да се случи, ще бъдат на страната на Русия. И това са обстоятелства, с които се срещам като президент на републиката ", сподели той.

Президентът на Сърбия сподели, че по време на визитата си в Монако е гледал онлайн обръщението на Путин по телевизия " Россия-24 ". Той описа в резюме пред сръбските фенове наличието на обръщението на Путин, като означи, че е очаквал нещо сходно след последните диалози с съветския водач в Сочи.

Вучич изрази опасения, че против Сърбия ще бъдат наложени наказания за построяването на газопровода, а цената на петрола и газа ще се увеличи. В същото време той успокои жителите, че в Сърбия има повече от задоволително храна.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР