Президентът на Сърбия може да ходи на Запад, на Изток,

...
Президентът на Сърбия може да ходи на Запад, на Изток,
Коментари Харесай

Рама: Вучич може да иде и на Луната, но накрая ще седне с нас

Президентът на Сърбия може да върви на Запад, на Изток, в случай че желае, може да отиде и на Луната, само че най-после въпреки всичко ще седне с нас, съобщи албанският министър председател Еди Рама. Изказването му беше по отношение на коментар на сръбският президент Александър Вучич, че няма да признае независимостта на Косово и че договаря със Запада, а не с албанците.
„ Когато споделям „ нас ”, това значи, че ще седне с законната власт на самостоятелната страна Косово ”, сподели Рама по време на взаимната конференция с косовския министър председател Авдулах Хоти, който е на публично посещаване в Тирана.
Той акцентира, че Вучич пази ползите на Сърбия и от тази позиция може да каже че не договаря с албанците, само че няма късмет да договаря със Запада за Албанците.
„ Тирана поддържа изцяло управляващите в Прищина ”, акцентира Еди Рама.
При сходни провокативни изявления разновидностите за деяние са два: затваряне или изправяне против предизвикването. Барикадирането би било нездравословно за албанците, а не за Сърбия, счита Рама. Затова е за предпочитане изправяне лице в лице с мирни средства.
„ Победител е по-мъдрият, който успее да покаже силата на мозъка и мира, а надвит е оня, който се пробва да наподобява по-силен благодарение на Facebook и прави изказвания, които провокират раздори ”, акцентира Рама.
Според него, подобен човек се показва за мощен, като употребява страсти, вътрешната обстановка и желанието да се показа за огромен родолюбец, който избавя родината от предатели и сътрудници.
В изказване на сръбския президент Александър Вучич от нощес, той твърди, че Сърбия ще направи всичко по силите си, с цел да не бъде упрекната за неналичието на разговор с Косово, само че признаването на независимостта на Косово не е вид за Белград.
„ Забравете за това! Не виждам по какъв начин ще стане “, сподели той.
„ Ние приказваме и преговаряме със Запада, а не с албанците “, съобщи Вучич, представен от РТК.
Той счита, че пътят на Сърбия към Европейския съюз може да бъде спрян, в случай че не бъде открито решение за Косово.
Вижте още:
Премиерът на Косово Авдулах Хоти е на посещаване в Тирана
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР