Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и

...
Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и
Коментари Харесай

Вучич: Вашингтонското споразумение с Прищина е ключово, но още не сме близо до политическо решение

Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. подцени очакванията, че съглашението за икономическо съдействие с Косово, реализирано с посредничеството на Съединени американски щати, би могло да докара скоро до политически контракт с някогашната сръбска област, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В първото си изявление за западна медия след визитата във Вашингтон, Вучич окачестви пред Ройтерс постигнатите съглашения като огромна стъпка в вярната посока, само че надалеч от политическото нормализиране.

"Мисля, че сходни съглашения са доста значими за това да бъде непокътнат мирът и да разгадаем един път вечно проблемите си, тъй че да имаме ясно бъдеще за нашите деца ", сподели сръбският президент.

"Не споделям, че сме покрай политическо решение ", добави Вучич, въпреки да дефинира икономическото съдействие като "ключово " за възможни бъдещи политически съглашения.

Американска делегация, ръководена от Ричард Гренел, специфичния делегат на президента на Съединени американски щати за договарянията сред Белград и Прищина, дойде през днешния ден в Сърбия за разискване на опцията за финансиране на планове, откакто през вчерашния ден посети и Косово, припомня организацията.

В изявлението Вучич приказва за бъдеще на своята страна, при което ще има баланс в връзките с Изтока и Запада, даже и в случай че това от време на време ядосва двете страни.

"Ако живеете в дребна страна, която се намира географски на кръстопът, тогава вашата политика би следвало да бъде да поддържате мира и стабилността, или като не спорите с никого, което е невероятно, или като спорите с всички по равно ", съобщи Вучич пред Ройтерс.

По думите на сръбския президент "Сърбия се намира на своя европейски път, само че Сърбия би трябвало да живее, и има другари в Съединени американски щати, само че също по този начин има другари, и тя не се срами от тях, в Москва и в Пекин ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР