Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и

...
Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия ще се въздържи при гласуването на Декларация за защита на териториалната цялост на Украйна, Молдова и Грузия

Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. съобщи през днешния ден, че на съвещанието на Съвета на Европа в Рейкявик страната му ще бъде показана на най-ниско равнище, както и че Сърбия ще се въздържи по време на гласуването на Декларация за отбрана на териториалната целокупност на Украйна, Молдова и Грузия, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция. Ще се въздържим, няма да попречим тя да бъде призната, само че те няма да могат да кажат, че  решението е признато единомислещо, сподели Вучич.

Готов съм да понасям всички техни обиди заради това, че съм готов да пазя хартата на Организация на обединените нации, придържах се към правила, които имат връзка със Сърбия и хартата на Организация на обединените нации. Готови сме да подкрепим териториалната цялост на Украйна, Молдова и Грузия, само че не сме подготвени да се отречем така елементарно от нашата териториална целокупност, както някои други биха желали от наше име и мечтаят да създадем това нещо, сподели сръбският президент. 

Той напомни, че Сърбия е внесла поправка към тази декларация, в която се желае в текста да се вмъкне  " спазването на териториалната целокупност на всички членки на Съвета на Европа ", само че по настояване  най-вече на  Германия през миналите 48 часа това е било отхвърлено. След решението, с което  ясно ни споделят, че са подготвени да погазват интегритета на Сърбия и хартата на Организация на обединените нации, взехме това решение, съобщи сръбският президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР