Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи, че Сърбия ще

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи, че Сърбия ще
Коментари Харесай

Масово тестване за коронавирус в Сърбия

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи нощес, че Сърбия ще усили тестването за ковид, защото ранното разкриване и изолацията са основни, както и имунизацията, от която страната се пробва в близкия месец да обезпечи първите количества, заяви Танюг.

Ще пробваме да вършим по 25-30 хиляди теста /на ден/. Това изтощава нашите лабораторни, човешки и финансови потенциали, това са големи пари на на ден равнище. Но както сподели австрийският канцлер /Себастиан/ Курц, спасението е в две неща - всеобщото тестване и имунизацията, сподели Вучич.

Президентът даде обещание, че Сърбия ще достави най-малко един милион ваксини срещу ковид до края на годината, с цел да обезпечи здравните служащи. Вучич уточни също, че в Сърбия 1500 здравни служащи са инфектирани с ковид, предава Българска телеграфна агенция.

От нощес в страната стартира използването на новите ограничения, които държавното управление одобри за попречване на разпространяването на ковид. До 3 декември в страната от 18 часа вечерта до 5 сутринта няма да работят комерсиалните центрове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР