Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че няма да спре

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че няма да спре
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия няма да спира икономиката въпреки Covid-19

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че няма да спре стопанската система макар внезапното нарастване на инфектираните с ковид през последните дни, осведоми ТАСС.

Вучич направи уверението в послание към нацията.
 Сърбия задължи да се носят маски
Сърбия задължи да се носят маски

На общините ще им бъде подредено да забранят обществените събирания

Днес ние претърпяваме едни от най-тежките дни, броят на инфектираните ще бъде сред 600 и 700. През идващите дни броят им може да надвиши 800, 900 и 1000 . Това не е ужасно, само че ние нямаме задоволително места в лечебните заведения. В този миг ние не можем да затворим стопанската система , подготвен съм да взема сложни решения, разгласи той.

Вучич прикани жителите да бъдат осъзнати и внимателни , припомняйки за икономическите усложнения и високите разноски за опазване на здравето.

Според данните от през вчерашния ден инфектираните са се усили със 757 за ден , което е връх от началото на епидемията в страната. С тях общо в Сърбия има 38 872 инфектирани. 789 души са умряли.

По-рано сръбски лекари не изключиха въвеждане на изключително състояние в страната. Над 1,2 милиона теста за ковид са направени в балканската страна. Повечето от инфектираните са на възраст сред 30 и 50 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР