Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че „не е щастлив“

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че „не е щастлив“
Коментари Харесай

Вучич: Харадинай е прав - САЩ ще застанат зад Косово при военен конфликт

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че „ не е благополучен “ от заявката на американския президент Доналд Тръмп в Прищина, че образуването на войска на Косово е „ положителна стъпка “. Това съобщи белградското радио „ Б92 “, представено от организация " Фокус ".
По време на откриването на нова фабрика в Крагуйевац в петък Вучич уточни, че „ не е реалистично Сърбия да промени позицията на Америка, която гледа на независимостта на Косово като приключен факт “. Той добави, че постоянно е казвал, че „ албанците не вършат нищо без да пита, а Съединени американски щати стоят зад всичко “.
„ Само че не би трябвало да го споделяме постоянно намерено. Те имат повече съдружници в Европа и по тази причина би трябвало да се преориентираме към заводи и бъдещето, да мислим по какъв начин да печелим мозъците. А по какъв начин да победим военно Америка - не. Веднъж опитахме и не успяхме. Независимо, че тогава бяхме нападнати и е добре известно какво мисля за експанзията “, съобщи Вучич.
Що се отнася до думите на косовския министър председател Рамуш Харадинай, който съобщи, че Съединени американски щати ще застанат на страната на Косово, в случай че има спор със сръбската войска, Вучич означи, че министър-председателят е прав и че чака Вашингтон да бъде на страната на Прищина, каквото и да прави тя и каквито и съглашения да нарушава.
„ Крайно време е да се примирим с обстоятелството, че Съединени американски щати признава независимостта на Косово и това закрива въпроса за тях. Не е реалистично Сърбия да промени позицията на Америка, защото сме малко и слаби и би трябвало да се пазим “, съобщи той и още веднъж акцентира, че виталният интерес на Сърбия е да пази мира и да пази националните си ползи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР