Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че Белград обмисля връщането

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че Белград обмисля връщането
Коментари Харесай

В Сърбия обмислят връщането на задължителната военна служба

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че Белград обмисля връщането на наложителната военна работа, оповестява електронното издание на водещия сръбски всекидневник Kurir, като прецизира, че съответното изказване президентът на западната ни съседка е направил в границите на послание във връзка приемането на два ремонтирани „ МиГ-29 “, закупени по-рано от Русия.
„ Разглеждаме повторното въвеждане на военна работа за мъжете за три или шест месеца, в продължение на няколко години “, разкри сръбският президент. Това би трябвало да се случи през 2020-2021 година, съобщи " Фокус ".
Вучич прикани младежите да учат във военни институции, тъй като, според думите му, ги чака положително бъдеще в тях.
В речта си на военновъздушната база „ Батайница “ край столицата Белград, Вучич увери, че в този момент сръбската войска е „ по-силна, в сравнение с е била в предишното “. Той изрази вяра, че на Военновъздушни сили на страната няма да се постанова да се оправят с врагове, само че в случай че въпреки всичко това се случи, ще изпълнят добре задачата си.
По отношение на закупуването на въоръжение от Русия, президентът на Сърбия акцентира: „ Камък по камък – замък. Никой не е в положение да придобие нещо (въоръжение – бел.р.) при такива положителни условия, както ние – с помощта на поддръжката на Русия. Точни данни и числа не могат да бъдат оповестени, защото са поверителни “.
Задължителната военна работа в Сърбия бе отстранена преди седем години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР